Beurs van 8 juli 2017

Op zaterdag 8 juli hebben mijn vrouw en ik wederom op de Rikketik beurs te Houten gestaan. Daags ervoor waren we met onze camper al ter plaatse. Dat doen we meestal zodat we niet in alle vroegte hoeven op te staan omdat het rijden van Emmer-Compascuum naar Houten met een camper toch wel meer dan 2 uur tijd in beslag neemt. Bovendien moet je dan maar afwachten  waar je kan komen te staan om je beursspulletjes uit te laden.

Het was zoals gezegd een zaterdag en dan is het over het algemeen wat minder druk. De vakantie in midden Nederland was zojuist begonnen en veel mensen die de beurs bezoeken hebben een winkel en kunnen derhalve niet komen. Er waren ook duidelijk minder standhouders. Buiten was het lekker warm, maar binnen was het enorm heet!

Tot een uur of 14.00, ging het nog wel met de bezoekers, daarna nam het in rap tempo af.  Jammer dat zo veel standhouders zo vroeg weggaan en de Rikketik daar in onze ogen te weinig aan doet. Als gasten €10 moeten betalen om binnen te komen, mag dat in onze ogen niet gebeuren, of ze moeten de prijzen na bijvoorbeeld 13.00 uur halveren.  Ik zal dat balletje zeker eens opgooien bij Carlo van der sterren. Neemt niet weg dat we toch veel contact hebben gehad en we kunnen spreken van een “goede beurs” Goed wil niet zeggen qua materiële zin, maar gewoon gezellig, met fijne mensen en toch fijne gesprekken kunnen voeren over de stemvorkhorloge hobby. Meestal zijn er een aantal mensen die reparatie komen brengen of met hun probleempjes aankomen. Ditmaal was er zelfs een dame die speciaal vanuit Eindhoven naar Houten was gekomen om het horloge van haar overleden man te laten taxeren. Toch wel fijn als je iemand dan kan adviseren en ze met een tevreden gevoel naar huis gaat met het idee dat ze nu een gefundeerde keuze kan gaan maken. Nee ik heb het niet gekocht. Ik heb haar doorverwezen omdat ik dacht dat ze daar meer zou kunnen krijgen voor dat specifieke horloge.

Dit keer was er ook een man die ik in het verleden had geholpen met wat Bulova onderdelen. Ik zond hem die toe en ik kreeg een bericht terug dat hij eens zou kijken voor een tegenprestatie. Hij had namelijk het een en ander liggen van het ESA stemvork Caliber en wilde mij dat in ruil geven. Nu wordt mij dat wel vaker beloofd. weken zijn er overheen gegaan en ach ik had het al in het vergeetboekje opgeschreven. Groot was de verrassing dat deze man op deze beurs zomaar kwam en onderdelen meebracht die ik echt goed gebruiken kan. Zo zie je maar geduld en vertrouwen worden toch wel eens beloond! Niets dan hulde voor deze reparateur!!

Op de vorige beurs van 30 april heb ik mij door een man laten overhalen mijn laatste onderdeel af te staan voor een normale prijs van een  megaquartz horloge, en wel het super moeilijk te vinden stappen motortje. Het was mijn allerlaatste. De man had het zo hard nodig, kwam er twee maal voor terug. Naam mijn kaartje mee en beloofde dat hij mij de maandag zou mailen want hij had voor dat type horloge 3 displays liggen en die mocht ik voor een schappelijke prijs overnemen. Dat was 100% zeker. Hij gaf mij zijn mailadres. Nooit meer wat gehoord. Zijn mailadres klopte niet. Op diverse mails van mijn kant, geen enkele reactie. Jammer die dingen gebeuren dus ook.

Neemt niet weg dat mijn vrouw Yvonne en ik u een heel fijne en gezonde vakantie tijd toewensen met veel goed weer en we hopen vele van u weer gezond terug te zien op de beurs van Zondag 15 oktober…. en u weet het, stemvorkhorloge, onderdelen, of onderdelen van omega of oude uurwerkjes zijn van harte welkom!
Ernst en Yvonne Benders.

48 gedachten over “Beurs van 8 juli 2017

Reacties zijn gesloten.