Echt of niet Echt

Echt of niet echt…

Op mijn website staan onderdelen van het merk Omega. Bij de aankoop ben ik zeer voorzichtig omdat er veel Imitatie komt uit Azië en omstreken, en ik beslist geen imitatie verkopen wil. Een goede naam opbouwen kost tijd. Afbreken gaat in luttele minuten. Zo nu en dan bied ik ook onderdelen aan op Ebay. Ik doe dit ongeveer een jaar of 5. Tot nu toe heb ik een feedbackscore van 100%. Ik ben daar trots op. Overigens mijn naam op Ebay is stemvorkje. Daar kunt u lezen wat mensen vinden van de dingen die ik koop of verkoop. Openheid heb ik geen moeite mee.
Op mijn website ziet u ondermeer een bakje staan met Omega gespjes.
Mijn vrouw en ik staan 4x per jaar op de Rikketikbeurs en vaak deinzen de mensen terug als ik de prijs noem van bijvoorbeeld een gesp.
Ik krijg dan van mensen die mij langer kennen de woorden van:” Ernst veel te duur”. Jij vraagt €35 terwijl ik ze op het internet (Ebay) kan kopen voor ongeveer 9 dollar of pond. Er komt dan een klein beetje bij aan verzendkosten.
Natuurlijk denk ik daar over na.2014-08-19 11.41.31

Ik heb nu 3x een bestelling gedaan. 1x in India 1x in Engeland en 1x in Amerika. Je wilt niet weten wat dat mij gekost heeft. Alles wat men zond was imitatie terwijl ik soms wel 4x alvorens te kopen contact had met de verkoper en deze mij garandeerde dat zijn gespen new old stock waren. (NOS) En volkomen origineel. Ze zagen er vaak ook prachtig uit. Niet van echt te onderscheiden…als je niet weet hoe een echte eruit moet zien.
Als ik dan reageerde naar de verkoper, dat de gespjes imitatie zijn, kwam de reactie van zend maar terug en deed men of men van niets wist. Men speelde de vermoordde onschuld. Dan begon het probleem. Ik zond de gespjes op mijn kosten weer retour.
Het probleem is dat we in Nederland geen goed track en trace systeem hebben. Ja tot Schiphol of ergens tot aan de grens. Daarna is het bijzonder slecht te volgen. Ik zond altijd alles aangetekend retour. Na een paar weken vroeg ik hoe het ermee stond en wat denk je wat… nooit terug ontvangen, niet aangekomen, terwijl ik een bon had van de post dat ik aangetekend verzonden had.
Mijn les was dan gesp gekocht en betaald. Teruggezonden op mijn kosten. Gesp EN geld weg. Verhaal is niet mogelijk. Ik heb wat energie in die dingen gestopt maar was altijd slachtoffer.
Mensen een Omega sluiting van de jaren 50 met een dik opliggend logo, 16 mm bandbreedte kost bij Omega inkoop €45 zonder BTW en verzendkosten. Ik verkoop gebruikte of echt new old stock voor €35……als ik eraan kan komen.2014-08-19 12.50.46
Er is niets mis mee met imitatie als je dat wil hebben, maar je moet dat wel eerlijk vertellen tegen je klanten!
Ik voeg een paar foto’s bij van een mooie imitatie gesp die momenteel in de omloop is. De eerst waren geëtst aan de binnenkant. Later werd er een gravure in gedaan en later kwam er ook nog een stempel bij.
Omega heeft een gegraveerde gesp met een rechthoekig stempel van een soort zon erin. De rest die wordt aangeboden voor weinig geld is gewoon imitatie.
Voor de duidelijkheid. Alleen de gespjes met de zon zijn echt de rest is een kopie of imitatie!

47 gedachten over “Echt of niet Echt

Reacties zijn gesloten.