Klokken

Jundes – Electrische moeder  klok

Goed lopende moeder klok, die ook goed schakeld.  Hij loopt iets voor.  Uurwerk  in goede staat, al de schakel pennetjes zijn erbij. Heeft langer stilgestaan en zal zich verheugen op een schoonmaakbeurt. De houten buitenkast verkeerd in een goede conditie

€120,-


Jeager Le Coultre  mechanische klok

Jeager LeCoultre tafelklok. Klok heeft 8 daags uurwerkje, caliber 210. Klok is een zeer  goede staat. Loopt perfect.  Klok heeft onlangs een complete service beurt gehad.  De vergulding is erg mooi, heeft  geen slijtage plekken! Op het glaswerk geen krassen . Ik vind dat hij qua uiterlijk in topconditie is.

€1200,-


Antiek uurwerk met wijzerplaat

Antiek uurwerk met zaagslagwerk, wijzerplaat en wijzers.

Uurwerk lijkt of is van een staande luikse klok? Geheel ongerestaureerd. Lijkt goed compleet. Drijvertje is afgebroken. Uurwerk wordt waarschijnlijk door een Engelse ketting aangedreven. Toch wel iets moois van te maken, mede omdat de wijzerplaat en de versiering daarop met de originele wijzers erbij nog aanwezig zijn.

€,-245,-


Mechanische kalenderklokje

Was ooit zilverkleurig/ verzilvert. Daaronder zit messing. Is dus te polijsten tot een mooi messing klokje. Omslagplaatjes, die de uren en de minuten aangeven,  zitten achter glas, dus geen plastic.  Onder het handvaatje staat  Ever Ready.

Werkt en loopt.

€210,-


 Frans Reiswekkertje ca 1880

Messing reiswekkertje uit Frankrijk met het originele echappement. Mooie geslepen ruitjes, zonder breuk. Wijzerplaat van emaille. Originele twee zijdige sleutel is erbij. Loopt.

€210,-


Levens Namur klok

Goed lopende klok.

Klok, is in een goede staat, zonder slagwerk, met wekkersysteem. Mooie Franse klok die loopt op een Engelse ketting

€,-330


Biedemeijer regulateur klok met kwartierslag

2015-12-05 12.25.43

Goed lopen klok, in goede staat. Klok slaat om het kwartier. Geen westminster,klok. Mooie Emaile Wijzerplaat. Fraai fijn uurwerk met zaagslagwerk

€,-300Electrique Brillié – Electrische klok

electrischeklok

Goed lopende elektrische moeder klok. De grondplaat is heel en er zijn geen stukken van het marmer af. Eeen mooie fraaie ronde wijzerplaat, met centrale secondewijzer. Het origineel omhulsel van de oude batterij is gemaakt als huls voor de verborgen batterij.

€500,-