Eind 2019 en nieuw begin 2020

Lieve mensen,

Heel 2019 heeft zeer in het teken van de verhuizing medio oktober 2018 gestaan. In eind 2018 zijn wij van Emmer-compascuum in Drenthe verhuisd naar Noord Brabant. Dat was best een heel gedoe. Om die reden heb ik zeer weinig tijd gehad de website bij te houden. Hopelijk komt daar nu meer tijd voor. De werkplaats herinrichten en de gewenning heeft best het gehele jaar in beslag genomen. Nog steeds is niet alles op zijn plaats en is het zoals we het hebben willen. De rest in en rond het huis is aardig weer op orde aan het komen zodat we ons hier in Brabant weer fijn beginnen te voelen. De reparatie van horloges die met de post kwamen is gewoon doorgegaan. Minder is het aanbod geweest van klokken. Ik repareerde deze al bijna 18 jaar voor een juwelier uit Emmen. Dat contact en het werk mis ik best. Je laat ook een hoop vrienden en kennissen achter die je toch wel mist.

Toch is het wederom gelukt om van een juwelier uit Limburg, dat ligt hier ongeveer op een steenworp afstand, zijn rest materiaal op het gebied van gereedschappen een horloges op te kopen. We zijn dat aan het uitzoeken. Er zit veel gereedschap van Bergeon tussen en ander materiaal dat ik geleidelijk aan op de website zal gaan plaatsen. Er zat ook het een en ander tussen van stemvorkhorloges, zowel ESA als Bulova. Veel zal ik denk ik mee gaan nemen naar de Rikketik beurs van april 2020. Dat is de eerste beurs waarop we weer staan in 2020. De eerste beurs in januari moeten we helaas laten gaan. We zijn in die periode elders.

Ik zal toch starten met het een en ander nu toe te voegen op de website. Ondermeer is er een leuk aantal Omega onderdelen bijgekomen. Ik moet dat plaatsen vragen aan onze zoon, dus het kan nog wel een paar dagen duren.

Terug kijkend op 2019, was het toch een leuk jaar voor ons opĀ  horloge gebied. Er is toch weer een juwelier hier in de streek bijgekomen die blij was met ons als specialist op het gebied van stemvorkhorloges! Op de valreep hebben we een leuke aankoop kunnen doen zodat we weer meer en ander materiaal op de website kunnen plaatsen en kunnen meenemen naar de Rikketikbeurs waar we al erg lang op onze vaste plaats staan.

Wij schitteren derhalve door afwezigheid tot en met half maart 2020. De werkplaats is vanaf heden, de 31 e december, tot en met 20 maart gesloten. Eventueel aangeboden spulletjes worden wel aangenomen, maar moeten dus wachten tot eind maart. Uw mails kunnen we in deze periode wel lezen en soms beantwoorden!

Wij, Yvonne mijn vrouw en ik, wensen jullie een heel fijne jaarwisseling toe, en een gezond en voorspoedig 2020!!!

Ernst en Yvonne Benders.