Laatste maand van het jaar

Beste mensen,

Als ik dit schrijf zitten we in de laatste maand van het jaar. Buiten is het toch kouder aan het worden en zo nu en dan is het guur. Natuurlijk normaal voor de winter die aan het komen is, maar toch houden wij iets oudere mensen meer van warmte.

De laatste Rikketik beurs is weer even geleden. De hobby staat weer op een lager pitje. De feestdagen gaan eraan komen.

Terugkijkend was het best een fijn jaar. Erg veel contacten zijn er geweest met een scale aan mensen die vaak een probleempje hadden op het stemvorkgebied.  Gelukkig heb ik ze allemaal kunnen helpen en is het hartverwarmend als na de reparatie zulke lieve woorden komen. Allemaal hartelijke dank hiervoor!

Zoals ik  al eerder  schreef is het mij gelukt  om wat moeilijke onderdelen van een chonograaf stemvorkhorloge aan te schaffen. Daardoor heb ik ook een aantal stemvorkchronograven weer aan de praat kunnen krijgen.

 

Op dit moment is het in ieder geval voor mij erg moeilijk om aan onderdelen van een  720 HZ stemvorkhorloge te kunnen komen. Omega noemt dat  horloge, kaliber 1220 voor een type met datum en een kaliber 1230 voor een horloge met dag- en datum aanduiding……dus mocht u wat hebben liggen?

Dit jaar heb ik een bijzondere reparatie mogen doen aan een stemvorkzakhorloge. Ik had dat nog nooit gezien. Nadat ik het klaar had heb ik het met pijn in mijn hart naar de eigenaar teruggezonden. Ik heb van alles geprobeerd om een dergelijk horloge te krijgen voor mijn verzameling. Tot op heden is dat echter niet gelukt… Wie weet in 2016?  Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen.

 

Samen met mijn vrouw wil ik u graag danken voor het vertrouwen dat u in ons hebt gesteld het afgelopen jaar. Ik wens u allen gezondheid toe en prettige feestdagen en hoop vele van u in het nieuwe jaar weer te kunnen zien op de Rikketikbeurs van 22 april 2016!

 

Ernst en Yvonne Benders.